Inde: Rasgulla

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sandragv
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Inde: Rasgulla

Messagepar sandragv » 18 janv. 2004 [13:53]

Recettes indiennes:



Rasgulla


Ingredients:

1 litre milk
1/2 tsp. citric acid
1 1/2 cups sugar
4 cups water
2-3 drops rose essence

Method:

Heat the milk and bring to boil.
Cool the milk for a couple of hours. Remove the cream layer.
Reheat the milk and bring to a boil.
Add the citric acid dissolved in some water.
Stir slowly till the milk is fully curdled.
Keep as it is for 5 minutes.
Meanwhile heat the sugar and water in a wide sauce pan. Bring to a boil.
Strain the milk through a muslin cloth. Wash the chenna in the cloth under cold running water.
Press out the excess water and remove in a wide plate.
Gently knead into a soft dough by passing between fingers.
Make twelve equal sized balls of the dough.
Slide the balls into the boiling sugar water. Cover with a perforated lid. Boil for 15 minutes.
Take off from heat and cool them to room temperature.
Add essence and chill for at least 4 to 5 hours.



merci

sandra

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sandragv
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Messagepar sandragv » 18 janv. 2004 [14:01]

Recettes INdiennes

Jalebi
Ingredients:
Refined Flour - 500 gms.
Salt - to taste
Vanaspati - 200 gms.
Milk - 250 ml.
Fenned Seed - 2 1/2 tsp.
Ajwain - 1 tsp.
Vanaspati - to fry.


Preparation :
1. Sieve flour with salt into a flat dish.
2. Pour the milk and some water and knead to a smooth dough. Cover with cloth and set aside for 1 hour.
3. Knock back the dough, add the vanaspati, ajwain and crushed fennel seeds and knead well till the dough is soft. Make 12-15 balls and keep aside covered with a wet cloth for 1 hour.
4. Roll out into a disc about 5 inches in diameter, layer with vanaspati and dust with some flour.
5. Cut a radius and keeping the centre as pivot, roll into a cone. Cut the top of the cone and insert at the back. Flatten the dough with your palm to make a pedha.
6. Repeat for all the others, dust with flour, separate by butter or brown paper and refrigerate for 20 minutes.
7. Shallow fry fry on a tawa till golden brown and serve hot. (Serves - 4)




merci sandra

zimzum

Re: Inde: Rasgulla

Messagepar zimzum » 18 janv. 2004 [14:15]

Recettes Indiennes

Rasgulla

Ingredients:

1 litre de lait
1/2 cuillerée à café d'acide citrique
1 1/2 cuillerés de sucre
4 tasses d'eau
2-3 gouttes d'eau de rose

Méthode:

Chauffer le lait et porter à ébullition.
Laisser refroidir deux ou trois heures. Enlever la couche de crème à la surface.
Rechauffer le lait et porter à ébullition.
Ajouter l'acide citrique préalablement dissout dans un peu d'eau
Remuer doucement jusqu'à ce que le lait soit complètement caillé.
Le laisser tel quel pendant 5 minutes
Pendant ce temps chauffer le sucre et l'eau dans une grande casserole. Porter à ébullition.
Passer le lait à travers un carré de mousseline. Laver le chenna (?) dans le tissu sous l'eau courante froide. Essorer le tissu et mettre dans une grande assiette.
Pétrir doucement la pâte pour qu'elle soit élastique en la malaxant avec les doigts.
Faire douze boules de taille égale avec la pâte. Plonger les boules dans l'eau sucrée bouillante (càd le mélange précédent). Couvrir avec un couvercle avec un trou. Faites bouillir pendant 15 minutes. Les enlever et les laisser refroidir à :th: ambiente.
Ajouter l'eau de rose et mettre au frais pendant au moins 4 ou 5 heures. :time:

Voilà :wink: . Ma traduction est pas terrible :oops: mais j'espère que ça t'aidera.

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Messagepar sandragv » 18 janv. 2004 [14:29]

dont la traduction m'intéresse ! :D


Chena Murki :
Ingredients
Ingredients:

Paneer
100 grams
Water
6 tbsp.
Sugar
3/4 cup
Lemon juice
1/2 tsp.
Cardamom powder or rose essence
1/2 tsp.
Ghee

3 tbsp.


Method:

1.
Cut paneer into very small pieces.
2.
Heat ghee and deep fry paneer pieces in hot ghee over medium flame until light golden brown.
3.
Drain well and keep aside to cool.
4.
Mix sugar and water. Cook the mixture until the syrup thickens. Add cardamom powder or rose essence. Put off the heat.
5.
Add lemon juice and paneer pieces. Mix well so that all the paneer pieces gets properly coated with sugar. Allow it to cool.
6.
Chena murki is ready.





Mango Rabri


Ingredients:

Milk
6 cups
Sugar
1 cup
Mango Pulp
1 cup


Method:

1.
Put milk in a pan.
2.
Boil and simmer for 1.5 hours or till it acquires a granular consistency.
3.
Remove and add sugar and stir until it disolves.
4.
Add the mango pulp when the rabri has cooled down.



Serve chill.




Ras Malai

Ingredients:

For Cheese Dumplings:



Milk
1/2 litre
Refined flour (maida)
1 tsp
Citric acid dissolved in water or lemon juice
1/4 tsp dissolved in 1/2 cup water or lemon juice 2-3 tbsp.
Sugar
1 cup
Water
1 cup
Rose essence or cardamom powder
2-3 drops or 1/4 tsp


For Cream Sauce:



Milk
3/4 litre
Sugar
5 tbsp
Sliced Almonds and Pistachios
For decoration


Method:

1.
Heat milk in a pan and bring it to boil. Remove from heat.
2.
Add citric acid or lemon juice.
3.
Stir slowly and gently until white curd forms on the surface and separates from whey.
4.
On straining this milk, the curd that is obtained is called "chenna". Wash chenna well under cold running water and twist the cloth that was used for straining to extract water.
5.
Knead chenna to make a smooth dough. Add flour and knead again.
6.
Make small balls of equal size (6-7) of the dough and keep aside.
7.
Next make sugar syrup. Mix sugar and water in a saucepan and bring it to boil.
8.
Add chenna balls to the syrup and cook for 15 minutes with lid partially covered. Chenna(cheese) dumplings will puff up.
9.
On cooling, add rose essence.Keep the cheese dumplings aside.
10.
Boil milk in a heavy base saucepan.
11.
Bring one boil and then reduce the heat to medium. Cook until it becomes thick and creamy(almost half). Stir occasionally to prevent its sticking to the bottom of the pan.
12.
Add sugar and cook for 5 minutes.Switch off the heat.
13.
Let the sauce cool. On cooling, add the cheese dumplings(squeese the syrup).



Decorate with the sliced dry fruits. Refrigerate




[u]sandra :lol: [/u]

zimzum

Re: Inde: Rasgulla

Messagepar zimzum » 18 janv. 2004 [14:30]

Recettes Indiennes

Jalebi
Ingredients:
farine - 500 gms.
sel -au goût
Vanaspati - 200 gms.
Lait - 250 ml.
graine de fenouil- 2 1/2cuillerés à café.
Ajwain - 1 cuillerée à café.
Vanaspati - pour frire.


Preparation :

1. Tamiser la farine avec du sel dans un plat plat (un plat pas creux quoi :lol: )

2. Verser le lait et un peu d'eau et pétrire pour en faire une pâte lisse. Couvrir d'un linge et réserver pendant une heure.

3. Reprendre la pâte, ajouter le vanaspati, l'ajwain et les graines de fenouil écrasées et pétrir bien jusqu'à ce que la pâte soit lisse. Faire 12-15 boules et réserver recouvertes d'un linge humide pendant une heure.

4. Abaisser en disques d'environ 12 cms de diamètre, mettre une couche de vanaspati et saupoudrer de farine.

5. Découper un rayon et garder le centre comme pivot, rouler en cone. Couper le cone et inserter au bout. Aplatir la pâte avec votre paume pour faire un pedha.

6. Répéter avec tous les autres, saupoudrer de farine, séparer avec du beurre ou du papier brun et mettre au frigidaire pendant 20 mns.

7. Frire dans un tawa jusqu'à ce que ça devienne brun doré et servir chaud.
Pour 4 personnes


Ca doit pas être simple de trouver tous ces ingrédients :shock:

zimzum

Inde: Rasgulla

Messagepar zimzum » 18 janv. 2004 [14:45]

Recettes Indiennes

MANGUE RABRI

Ingredients:

6 tasses de lait
1 tasse de sucre
1 tasse de pulpe de mangue.

Méthode:

1.Mettre le lait dans une poêle

2. Porter à ébuillition et laisser frémir pendant 1heures et demi ou jusqu'à ce que ça acquiert une consistence granuleuse

3. ENlever du feu, ajouter le sucre et remuer jusqu'à dissolution du sucre

4. Ajouter la pulpe de mangue quand le rabri a refroidi.

Servir froid :a_table:

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Inde: Rasgulla

Messagepar titoune_67 » 09 janv. 2008 [13:05]

Au secours mon lait ne caille pas!
J'ai essayée avec du lait demi-écrémé et du lait entier j'ai fait comme vous avez dit : je l'ai fait boullir, enlever la couche de crême et refait mijoter mais rien ne se passe... Dois-je prendre du lait cru?
:dingo:

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Re: Inde: Rasgulla

Messagepar Loulabella » 09 janv. 2008 [13:19]

Essayes avec du lait bio si possible non pasteurisé.

Ceci dit, dans une autre recette de Rabri, le lait doit juste s'évaporer de beaucoup (env. des 2/3).

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Re: inde: rasgulla

Messagepar titoune_67 » 10 janv. 2008 [19:18]

:) merci Loulabella j'ai essayée avec du lait bio ça marche nickel :okey:
Savez-vous combien de temps on peux le conserver caillé?
Merci aussi à Polange :) je suis heureuse de faire partie de cette sympatique et gourmande communauté!

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Re: inde: rasgulla

Messagepar Loulabella » 11 janv. 2008 [15:37]

Contente que ma suggestion ait "marché" :miam:.

A mon humble avis : 2-3 jours.


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